Vitajte v sekcii programu:
Pivné štýly

v tejto sekcii sa dozviete:

  • rozdiel medzi vrchne a spodne kvaseným pivom
  • ako ďalej rozdelujeme pivá do podkategórií
  • charakteristické vlastnosti jednotlivých pív

     Pivo a pivné štýly       Spodne kvasené: Ležiak     Ležiak viedenského typu

Ležiak viedenského typu

Ako už prezrádza samotný názov, tento ležiak bol vyvinutý vo Viedni v 19. storočí. Ide o ležiak polotmavej, červenohnedej až hnedej farby.

Varí sa z viedenského sladu s pridaním bavorského a praženého sladu. Vyznačuje sa bohatou sladovou vôňou, ktorá môže prechádzať do arómy praženého sladu. Pivo má stredne plnú sladovú chuť s nižšou horkosťou.

img
EPM:
11 °P - 15 °P
img img
ALKOHOL:
4,5 % - 6,2 %
img img
IBU:
20- 25
img img
FARBA:
10 - 20 EBC
Naspäť

Svetlý ležiak českého typu

Pokračovať

Oktober fest / Marzen

Nasleduje

Oktober fest / Marzen

Pokračovať
Pivné štýly
Pivo a pivné štýly
História
História pivovarníctva
na Slovensku
Výroba piva
Proces výroby Výroba sladu Výroba piva
Pivné štýly podľa kvasenia
Vrchne kvasené
Spodne kvasené
Spontánne kvasené
Lambic Ovocný Lambic Gueuze Faro