v tejto sekcii sa dozviete:
Sekcia pivné štýly je rozdelená
na 8 vzdelávacích celkov.
Märzen (alebo marcové pivo) má svoj pôvod v Bavorsku a začal sa variť už v 16. storočí. Bavorské pivovarnícke úrady v roku 1553 vyhlásili, že pivo sa môže variť iba od Michala (29. septembra) do Juraja (24. apríla) z dôvodu rizika vzniku požiaru počas letných mesiacov.
Märzen sa varil s väčším obsahom chmeľu a alkoholu kvôli dlhšej trvanlivosti. Po uvarení sa pivo uchovávalo v studenej pivnici až do neskorého leta a zvyšné fľaše sa podávali na Oktoberfeste. Pivo sa vyznačuje stredným až plným telom, intenzívnou sladovou chuťou a suchou dochuťou. Farba týchto pív môže byť bledá (Helles Märzen), jantárová až tmavohnedá (Dunkles Märzen).
Ležiak viedenského typu
Tmavý ležiak