v tejto sekcii sa dozviete:
Sekcia pivné štýly je rozdelená
na 8 vzdelávacích celkov.
Najrozšírenejší typ piva na svete, ktorý sa varí od 19. storočia. Pivá sa vyznačujú rôznou úrovňou horkosti, ktorá môže byť jemná, príjemná, no aj výrazná s jemným dráždením a slabým až silným doznievaním po napití.
Prítomnosť použitého chmeľu, hlavne odrody “Žatecký poloraný červenák“, dodáva týmto pivám tiež príjemnú chmeľovú vôňu doplnenú o zložky z činnosti použitého druhu spodných pivovarských kvasiniek, ktoré okrem alkoholu a CO2 produkujú pri kvasení aj ďalšie aromatické látky. Chuť týchto pív sa vyznačuje rôznym stupňom tzv. plnosti chuti, v závislosti od úrovne prekvasenia. Ležiaky teda môžu byť chuťovo stredne až silne plné, resp. relatívne prázdnejšie, s ohľadom na prekvasenie. V chuti sa prejavuje tiež množstvo, druh a odroda použitého chmeľu. Farba týchto pív je prevažne zlatožltá, od jemnej svetlejšej až po relatívne tmavšiu, medenú.
Sweet Stout (Sladký stout)
Ležiak viedenského typu