Vitajte v sekcii programu:
Pivné štýly

v tejto sekcii sa dozviete:

  • rozdiel medzi vrchne a spodne kvaseným pivom
  • ako ďalej rozdelujeme pivá do podkategórií
  • charakteristické vlastnosti jednotlivých pív

     Pivo a pivné štýly       Spodne kvasené: Ležiak     Tmavý ležiak

Tmavý ležiak

Tento tmavý variant bežného ležiaku takisto pochádza z Bavorska zo 16. storočia.

Jeho základ tvoria špeciálne slady použité pri varení - farebný, pražený, karamelový a bavorský. Má jantárovú až „čiernu“ farbu, sladovú vôňu po použitých sladoch s tónmi karamelu a čokolády. Väčšinou sa vyznačuje nižšou horkosťou a viac, či menej sladkou a plnou chuťou.

img
EPM:
11 °P - 15 °P
img img
ALKOHOL:
4,0 % - 6,0 %
img img
IBU:
15 - 30
img img
FARBA:
50 - 150 EBC

Dostupné pivá

  • Zlatý Bažant Tmavé
  • Maurus
Naspäť

Oktober fest / Marzen

Nasleduje

Bock

Pokračovať
Pivné štýly
Pivo a pivné štýly
História
História pivovarníctva
na Slovensku
Výroba piva
Proces výroby Výroba sladu Výroba piva
Pivné štýly podľa kvasenia
Vrchne kvasené
Spodne kvasené
Spontánne kvasené
Lambic Ovocný Lambic Gueuze Faro