v tejto sekcii sa dozviete:
Sekcia pivné štýly je rozdelená
na 8 vzdelávacích celkov.
Faro, tradične varené v Belgicku, je nízkoalkoholické pivo vyrobené zo zmesi lambiku a omnoho ľahšieho, čerstvo uvareného piva, do ktorej sa pridáva hnedý cukor (niekedy karamel alebo melasa).
Faro, ktorý bol široko dostupný v údolí Senne až do začiatku 20. storočia, sa často vyrábal z druhého a tretieho „behu“, čo viedlo k pivu s nižším obsahom alkoholu. Bežne sa okorenilo korením, pomarančovou kôrou a koriandrom a spontánne fermentovalo vďaka mikróbom nachádzajúcim sa vo vzduchu. Konečným výsledkom bolo ľahké pivo s jemnou kyslou chuťou, v ktorej sa mohli vyskytnúť aj korenisté tóny. Niekedy bolo faro známe ako zmes starého lambiku a čerstvo vyrobeným nízkoalkoholickým lambikom, alebo dokonca s nízkoalkoholickým pivom (Meertsbier). Moderné faro je v porovnaní s historickými príkladmi zvyčajne silnejšie v alkohole.
Gueuze