Vitajte v sekcii programu:
Pivné štýly

v tejto sekcii sa dozviete:

  • rozdiel medzi vrchne a spodne kvaseným pivom
  • ako ďalej rozdelujeme pivá do podkategórií
  • charakteristické vlastnosti jednotlivých pív

     Pivo a pivné štýly       Spontánne kvasené     Faro

Faro

Faro, tradične varené v Belgicku, je nízkoalkoholické pivo vyrobené zo zmesi lambiku a omnoho ľahšieho, čerstvo uvareného piva, do ktorej sa pridáva hnedý cukor (niekedy karamel alebo melasa).

Faro, ktorý bol široko dostupný v údolí Senne až do začiatku 20. storočia, sa často vyrábal z druhého a tretieho „behu“, čo viedlo k pivu s nižším obsahom alkoholu. Bežne sa okorenilo korením, pomarančovou kôrou a koriandrom a spontánne fermentovalo vďaka mikróbom nachádzajúcim sa vo vzduchu. Konečným výsledkom bolo ľahké pivo s jemnou kyslou chuťou, v ktorej sa mohli vyskytnúť aj korenisté tóny. Niekedy bolo faro známe ako zmes starého lambiku a čerstvo vyrobeným nízkoalkoholickým lambikom, alebo dokonca s nízkoalkoholickým pivom (Meertsbier). Moderné faro je v porovnaní s historickými príkladmi zvyčajne silnejšie v alkohole.

img
EPM:
0 °P - 6 °P
img
ALKOHOL:
2 % - 5 %
img
IBU:
0 - 10
img
FARBA:
6 - 13 EBC
Naspäť

Gueuze

Pivné štýly
Pivo a pivné štýly
História
História pivovarníctva
na Slovensku
Výroba piva
Proces výroby Výroba sladu Výroba piva
Pivné štýly podľa kvasenia
Vrchne kvasené
Spodne kvasené
Spontánne kvasené
Lambic Ovocný Lambic Gueuze Faro