v tejto sekcii sa dozviete:
Sekcia pivné štýly je rozdelená
na 8 vzdelávacích celkov.
Gueuze je ďalším štýlom lambiku, belgického piva. Ako jediný druh piva na svete sa nevarí, ale vyrába sa „blendovaním“, teda zmiešaním mladých (ročných) a starých (dvoj- až trojročných) lambikov, ktoré sa plnia do fliaš podobných fľašiam na šampanské.
Keďže mladé lambiky nie sú úplne fermentované, je potrebné vykonať druhú fermentáciu (už vo fľaši). Na trh sa dostáva až minimálne po roku ležania, kedy sa karbonizuje (vytvára CO2). Chuť gueuze sa od tradičných pív a ležiakov líši. Na jeho výrobu sa používa starý chmeľ a pivo tak nemá žiadnu chmeľovú arómu ani vôňu. Namiesto toho divoké kvasinky, ktoré sú pre lambiky špecifické, dodávajú gueuze suchú, jablčnú, kyslú, až octovú arómu i chuť.
Ovocný Lambic
Faro