v tejto sekcii sa dozviete:
Sekcia pivné štýly je rozdelená
na 8 vzdelávacích celkov.
Kategória pív lambic pochádza z regiónu okolo belgického mesta Brusel. Tieto pivá sú špecifické tým, že nie sú fermentované klasickým spôsobom, teda pridaním kvasníc, ale kvasia „nekontrolovane“ tzv. spontánnym spôsobom, kedy mikroflóra v danom pivovare obsahuje všetky potrebné divoké kvasnice a baktérie, ktoré „sadnú“ na práve uvarenú a schladenú mladinu a skvasia dané pivo.
Tieto pivá sú známe tým, že zvyknú ležať a maturovať aj 3-4 roky. Lambic sa vyznačuje svetlou žltou farbou, kyslou arómou, ktorá často prechádza do arómy po sene, stodole či konskom sedle. Pivo je úplne ľahké na tele, mnohokrát vysoko prekvasené. Je výrazne kyslé a v chuti sa poväčšine nachádza množstvo ovocných chutí. Ma sladový základ. Horkosť sa pri lambiku nehodnotí a je absolútne nevýrazná.
Doppelbock
Ovocný Lambic