Vitajte v sekcii programu:
Pivné štýly

v tejto sekcii sa dozviete:

  • rozdiel medzi vrchne a spodne kvaseným pivom
  • ako ďalej rozdelujeme pivá do podkategórií
  • charakteristické vlastnosti jednotlivých pív

     Pivo a pivné štýly       Spontánne kvasené     Ovocný Lambic

Ovocný Lambic

Pri tomto type piva ide o ochutený lambic. Rôzne druhy ovocia, najčastejšie však višne, maliny či marhule, sa pridávajú často už počas primárneho kvasenia v určitom objeme do piva  a prinášajú arómu a chuť daného ovocia.

Zvyčajne sa používa ovocie priamo z oblasti, v ktorej sa dané lambiky varia. Višňový lambic je jeden z najrozšírenejších. Pri jeho výrobe sa používajú výhradne belgické višne a finálny produkt sa tzv. „blenduje“ z viacerých druhov lambiku. To znamená, že sa mixujú mladšie a staršie lambiky dokopy tak, aby bola výsledná chuť vždy rovnaká. Ovocné lambiky sú vôňou a farbou vždy špecifické podľa daného ovocia, ktoré sa pri ich výrobe použilo. Je to kyslé, výrazné a veľmi osviežujúce pivo.

img
EPM:
10 °P - 15 °P
img img
ALKOHOL:
5,0 % - 7,0 %
img img img
IBU:
0 - 10
img
FARBA:
6 - 14 EBC

Dostupné pivá

  • Mort Subite Kriek
Naspäť

Lambic

Nasleduje

Gueuze

Pokračovať
Pivné štýly
Pivo a pivné štýly
História
História pivovarníctva
na Slovensku
Výroba piva
Proces výroby Výroba sladu Výroba piva
Pivné štýly podľa kvasenia
Vrchne kvasené
Spodne kvasené
Spontánne kvasené
Lambic Ovocný Lambic Gueuze Faro