v tejto sekcii sa dozviete:
Sekcia pivné štýly je rozdelená
na 8 vzdelávacích celkov.
Pri tomto type piva ide o ochutený lambic. Rôzne druhy ovocia, najčastejšie však višne, maliny či marhule, sa pridávajú často už počas primárneho kvasenia v určitom objeme do piva a prinášajú arómu a chuť daného ovocia.
Zvyčajne sa používa ovocie priamo z oblasti, v ktorej sa dané lambiky varia. Višňový lambic je jeden z najrozšírenejších. Pri jeho výrobe sa používajú výhradne belgické višne a finálny produkt sa tzv. „blenduje“ z viacerých druhov lambiku. To znamená, že sa mixujú mladšie a staršie lambiky dokopy tak, aby bola výsledná chuť vždy rovnaká. Ovocné lambiky sú vôňou a farbou vždy špecifické podľa daného ovocia, ktoré sa pri ich výrobe použilo. Je to kyslé, výrazné a veľmi osviežujúce pivo.
Lambic
Gueuze