Vitajte v sekcii programu:
Pivné štýly

v tejto sekcii sa dozviete:

  • rozdiel medzi vrchne a spodne kvaseným pivom
  • ako ďalej rozdelujeme pivá do podkategórií
  • charakteristické vlastnosti jednotlivých pív

     Pivo a pivné štýly       Vrchne kvasené: Anglo-americký ale     American Pale ALE (APA)

American Pale ALE (APA)

Americká verzia klasického anglického ALE, zvyčajne svetlej, slabo žltej až zlatej farby, ktorá je charakteristická svojou kvetinovou, ovocnou, citrusovou, živicovou či hrozienkovou arómou, pochádzajúcou z amerických odrôd chmeľu.

Vyznačuje sa stredným až stredne plným telom a chuťou pri zachovaní strednej až vyššej horkosti, ktorá však nie je v pive najvýraznejším prvkom. Pivo by malo byť vždy príjemne vyvážené.

img
EPM:
11 ° - 15 °P
img img
ALKOHOL:
4,5 % - 6,2 %
img img
IBU:
30 - 50
img img img
FARBA:
10 - 20 EBC

Dostupné pivá

  • Bradáč Aloha
Naspäť

Výroba piva

Pokračovať

India Pale Ale (IPA)

Nasleduje

India Pale Ale (IPA)

Pokračovať
Pivné štýly
Pivo a pivné štýly
História
História pivovarníctva
na Slovensku
Výroba piva
Proces výroby Výroba sladu Výroba piva
Pivné štýly podľa kvasenia
Vrchne kvasené
Spodne kvasené
Spontánne kvasené
Lambic Ovocný Lambic Gueuze Faro