v tejto sekcii sa dozviete:
Sekcia pivné štýly je rozdelená
na 8 vzdelávacích celkov.
Belgický štýl piva, ktorý vznikol ako pivo na „farmársku sezónu“ (saison - sezónne). Tento štýl piva sa historicky varil primárne na osvieženie počas letných dní na farmách.
V dnešných dňoch sa varí ako to „najlepšie“ pivo z pivovaru. Po väčšine by malo byť svetlej žltej farby, no môžu sa vyskytovať aj pivá s tmavšou, zlatou až jantárovou farbou. Vyznačuje sa silnou arómou po ovocí, rôznych koreninách a jemných náznakoch citrusov. Pivo by malo byť na chuti osviežujúce, s ľahkým telom a relatívne vyššou karbonizáciou (viac CO2 v pive). Pivo je typické hlbokým prekvasom, čo spôsobuje suchý pocit po dopití, no ľahkosť ďalšieho napitia. Horkosť je pocitovo zvyčajne stredná až vyššia.
Tripel
Weizen / Weissbier / Wheatbeer