v tejto sekcii sa dozviete:
Sekcia pivné štýly je rozdelená
na 8 vzdelávacích celkov.
Označovaný ako milk (mliečny), resp. cream (krémový) stout. Tento štýl piva je sladká a plná verzia jeho „suchého“ brata, ktorá je takisto tmavej, čiernej farby. Rozdiel je práve vo vôni a chuti samotnej.
Sweet stout ponúka viac „sladkých“ tónov po karameli, sladkom drievku, čokoláde či káve. „Sladkosť“ samotná sa docieľuje primárne dvoma spôsobmi - vedením varného procesu pri zanechaní väčšieho množstva neskvasiteľných cukrov a/alebo pridaním laktózy (mliečneho cukru) do varného procesu. Laktóza pôsobí v pive ako „zahusťovadlo“, ktoré zabezpečí mliečnu krémovosť piva a sladkosť. Pri tomto type piva očakávame ľahkú až strednú horkosť.
Irish Stout (Suchý stout)
Svetlý ležiak českého typu