Vitajte v sekcii programu:
Pivné štýly

v tejto sekcii sa dozviete:

  • rozdiel medzi vrchne a spodne kvaseným pivom
  • ako ďalej rozdelujeme pivá do podkategórií
  • charakteristické vlastnosti jednotlivých pív

     Pivo a pivné štýly       Vrchne kvasené: Pšeničné pivá     Dunkles Weissbier

Dunkles Weissbier

Veľmi zaujímavé polotmavé až tmavé nemecké pšeničné pivo. Toto pivo je vo vôni veľmi podobné jeho svetlým „bratom“ avšak prídavky mníchovských, karamelových či viedenských sladov  mu dodávajú nielen farbu, ale aj vôňu.

Typický pšeničný „banán“ sa spája s karamelovými a sušienkovými tónmi prichádzajúcimi z tmavších typov sladov a pivu dodávajú veľmi príjemný zážitok. Pivo má stredné až stredne plné telo a vyznačuje sa vyšším obsahom CO2. V chuti vieme jednoznačne rozlíšiť sladový charakter prevažujúci nad horkosťou, ktorá nie je v prípade tohto typu piva dôležitá.

img
EPM:
11 °P - 14 °P
img img
ALKOHOL:
4,3 % - 5,6 %
img img
IBU:
10 - 18
img
FARBA:
28 - 46 EBC
Naspäť

Witbier

Pokračovať

Porter (Baltic Porter)

Nasleduje

Porter (Baltic Porter)

Pokračovať
Pivné štýly
Pivo a pivné štýly
História
História pivovarníctva
na Slovensku
Výroba piva
Proces výroby Výroba sladu Výroba piva
Pivné štýly podľa kvasenia
Vrchne kvasené
Spodne kvasené
Spontánne kvasené
Lambic Ovocný Lambic Gueuze Faro