Vitajte v sekcii programu:
Pivné štýly

v tejto sekcii sa dozviete:

  • rozdiel medzi vrchne a spodne kvaseným pivom
  • ako ďalej rozdelujeme pivá do podkategórií
  • charakteristické vlastnosti jednotlivých pív

     Pivo a pivné štýly       Vrchne kvasené: Pšeničné pivá     Weizen / Weissbier / Wheatbeer

Weizen / Weissbier / Wheatbeer

Klasický a veľmi rozšírený typ vrchne kvaseného pšeničného piva, ktoré si pre svoju chuť a arómu našlo veľké množstvo fanúšikov. Rozdiel oproti tradičnejším typom pív je v použití pomeru  sladov (pri pšeničných pivách sa používa 50% pšeničného sladu) a úrovni karbonizácie (obsahu CO2 v pive).

Pšeničné pivá sa vyznačujú vysokou rezkosťou, čo z nich robí dokonalé osviežujúce pivo. Weizen resp. Weissbier je nemecký typ pšeničného piva. Pivo je svetlej žltej až zlatej farby. Vo vôni vieme zachytiť klasické tóny po klinčekoch a banánových esteroch. Tieto dve zložky tvoria „dušu“ tohto piva a sú jej neodmysliteľnou súčasťou.

img
EPM:
11 °P - 13 °P
img img
ALKOHOL:
4,3 % - 5,6 %
img img
IBU:
8 - 15
img
FARBA:
4 - 12 EBC

Dostupné pivá

  • Edelweiss Hefetrüb
Naspäť

Saison

Nasleduje

Witbier

Pokračovať
Pivné štýly
Pivo a pivné štýly
História
História pivovarníctva
na Slovensku
Výroba piva
Proces výroby Výroba sladu Výroba piva
Pivné štýly podľa kvasenia
Vrchne kvasené
Spodne kvasené
Spontánne kvasené
Lambic Ovocný Lambic Gueuze Faro