v tejto sekcii sa dozviete:
Sekcia pivné štýly je rozdelená
na 8 vzdelávacích celkov.
Pšeničné pivo varené na „belgický spôsob“. Ako pri všetkých typoch pšeničných pív, aj pri tomto sa pridáva relatívne veľké množstvo pšeničného sladu pri sypaní (až 20 - 30 %).
Pšeničné pivo varené na „belgický spôsob“. Ako pri všetkých typoch pšeničných pív, aj pri tomto sa pridáva relatívne veľké množstvo pšeničného sladu pri sypaní (až 20 - 30 %). Rozdiel oproti nemeckej „pšenici“ tkvie v kmeni použitých kvasiniek a v použití špecifických ingrediencií - koriandru a pomarančovej kôry. Pivo je veľmi svetlé a jeho farba sa blíži bielej. Je výrazne aromatické, vo vôni vieme nájsť klinčeky a už spomenutý koriander a pomarančovú kôru. Takto pripravený „kokteil“ koriandru a pomarančovej kôry sa zmiešava s vôňou po banánoch a citrusoch a robí z piva naozaj osviežujúci zážitok. Pivo je na chuti ľahšie až stredne plné a ponúka uhladenú, sladovú, krémovú chuť s citrusovými a korenistými náznakmi. Horkosť je v tomto prípade takmer nulová a ak je, tak naozaj len veľmi jemná.
Weizen / Weissbier / Wheatbeer
Dunkles Weissbier