Vitajte v sekcii programu:
Umenie
čapovať

v tejto sekcii sa dozviete:

  • najčastejšie techniky čapovania
  • udržiavanie čistých pohárov
  • estetika čapovaného piva

Sekcia UMENIE ČAPOVAŤ je rozdelená
na 10 vzdelávacích celkov.

Umenie čapovať
Čapovanie
4 kroky správneho čapovania
Technika
Čistý pohár
Starostlivosť o poháre Mechanické čistenie Čistiace prostriedky
Estetika
Senzorické vlastnosti piva Branding skla

     Umenie čapovať       Technika: Čapovanie cez dlhé dvojpolohové kohúty so zanáraním     Čapovanie do štucky

Čapovanie do štucky

Čapovanie do „štucky“ vysokého tenkostenného pohára cez klasické krátke dvojpolohové kohúty s technikou so zanáraním.

Čapovanie s čapicou

img
img
  • Nakloňte pohár v uhle 45° a naplno otvorte výčapný kohútik.
  • Po prvom načapovaní by mal byť pomer piva a peny v pohári 1 : 1. Môžete ho regulovať vzdialenosťou výčapného kohútika od vnútra pohára.
img
img
  • Po miernom odstátí piva pohár dočapujte. Kohút vnorte do peny, ktorá slúži ako ochrana pred oxidáciou piva. Pomaly ju vytláčajte šetrne čapovaným pivom nahor.
  • Po druhom dočapovaní, ktorým dosiahnete konečnú mieru (rovnakým spôsobom ako v bode 3), vytvoríte pivo s elegantnou čiapkou, veľmi obľúbenou medzi zákazníkmi.
Tip obchodného sládka:

Pena u takto načepovaného piva je hustá, krémovitá, zo steny a dna pohára sa nesmú uvoľňovať bubliny CO2. Na čapovanie použite vždy originálny pohár s logom a najskôr ho vypláchnite studenou vodou. Čistý a studený pohár je nevyhnutný pre perfektne načapované pivo.

Naspäť

Čapovanie do štucky

Pokračovať

Čapovanie do krígĺa

Nasleduje

Čapovanie s čapicou

Pokračovať
Umenie čapovať
Umenie čapovať
Čapovanie
4 kroky správneho čapovania
Technika
Čistý pohár
Starostlivosť o poháre Mechanické čistenie Čistiace prostriedky
Estetika
Senzorické vlastnosti piva Branding skla