Vitajte v sekcii programu:
Umenie
čapovať

v tejto sekcii sa dozviete:

  • najčastejšie techniky čapovania
  • udržiavanie čistých pohárov
  • estetika čapovaného piva

Sekcia UMENIE ČAPOVAŤ je rozdelená
na 10 vzdelávacích celkov.

Umenie čapovať
Čapovanie
4 kroky správneho čapovania
Technika
Čistý pohár
Starostlivosť o poháre Mechanické čistenie Čistiace prostriedky
Estetika
Senzorické vlastnosti piva Branding skla

     Umenie čapovať       Čistý pohár     Starostlivosť o poháre

Starostlivosť o poháre

  • Prvým predpokladom dobre načapovaného piva je čistý a vychladený pohár.
  • Poháre umývajte v špeciálnych umývačkách pivného skla nazývaných „spülboy“ alebo ručne pod teplou tečúcou vodou. Používajte výhradne čistiace prostriedky na pivné sklo, ktoré po sebe nezanechávajú chuť ani inú stopu.
  • Poháre neutierajte, mohli by na nich zostať vlákna z utierky.
  • Pred čapovaním pohár ešte opláchnite studenou vodou, aby ste ho ochladili. Nikdy nečapujte do teplého pohára, inak vám bude pivo nadmerne peniť.
  • Nepoužívajte pivné poháre na čapované kolové a sladené nápoje. Množstvo cukru, ktorý tieto nápoje obsahujú, sa usádza na dne pohára. Aj neviditeľné čiastočky na dne pohára môžu viesť k rýchlemu padnutiu pivnej peny.
Naspäť

Čapovanie do krígĺa

Pokračovať

Mechanické čistenie

Nasleduje

Mechanické čistenie

Pokračovať
Umenie čapovať
Umenie čapovať
Čapovanie
4 kroky správneho čapovania
Technika
Čistý pohár
Starostlivosť o poháre Mechanické čistenie Čistiace prostriedky
Estetika
Senzorické vlastnosti piva Branding skla