Prvým predpokladom dobre načapovaného piva je čistý a vychladený pohár.
Poháre umývajte v špeciálnych umývačkách pivného skla nazývaných „spülboy“ alebo ručne pod teplou tečúcou vodou. Používajte výhradne čistiace prostriedky na pivné sklo, ktoré po sebe nezanechávajú chuť ani inú stopu.
Poháre neutierajte, mohli by na nich zostať vlákna z utierky.
Pred čapovaním pohár ešte opláchnite studenou vodou, aby ste ho ochladili. Nikdy nečapujte do teplého pohára, inak vám bude pivo nadmerne peniť.
Nepoužívajte pivné poháre na čapované kolové a sladené nápoje. Množstvo cukru, ktorý tieto nápoje obsahujú, sa usádza na dne pohára. Aj neviditeľné čiastočky na dne pohára môžu viesť k rýchlemu padnutiu pivnej peny.
Uzamknuté časti sú plne dostupné našim existujúcim partnerom po prihlásení. Stante sa aj Vy našim partnerom a využívajte plný potenciál našej HoReCa Academy.