v tejto sekcii sa dozviete:
Sekcia výčapná technológia je rozdelená
na 11 vzdelávacích celkov.
Pravidelné čistenie a preplachovanie pivných rúrok je základom toho, aby ste servírovali pivo v perfektnej chuti a kvalite.
Udržujte v dobrom hygienickom stave aj ostatné komponenty svojho výčapného zariadenia (narážacia hlava, chladič, výčapný stojan, výčapný kohút atď.).
Na konci každej zmeny je nevyhnutné, aby ste prepláchli pivné rúrky pitnou vodou. Slúži vám na to sanitačná hlava alebo sanitačný súdok. Vodu nechajte pretiecť pivnými rúrkami aspoň 2-3 minúty a nechajte v rúrkach vodu na noc. Sud narážajte až ráno.
Raz týždenne vyčistite pivné rúrky teplým roztokom čistiaceho a dezinfekčného prostriedku (napr. kryštalickou sódou bežne dostupnou v obchodoch s drogériou) a nechajte ho pôsobiť 15 minút. Následne rúrky dôkladne prepláchnite pitnou vodou. Opäť v nich na noc ponechajte vodu. Nezabudnite vyčistiť aj dočasne nevyužívané pivné rúrky.
Raz do mesiaca je potrebné vykonať odbornú sanitáciu, ktorú pre vás zabezpečí školený odborník externej servisnej firmy. Pri tejto sanitácii je zabezpečené nielen dokonalé vyčistenie vášho pivného potrubia, ale aj všeobecná kontrola vášho výčapného systému a jeho preventívna údržba.
Technológia BLADE
Uskladnenie sudov