Vitajte v sekcii programu:
Výčapná
technológia

v tejto sekcii sa dozviete:

  • druhy výčapných technoloogii
  • ako čistiť výčapné zariadenia
  • manipulácia a skladovanie sudov
  • výhody tlačných médií

     Výčapná technológia       Starostlivosť     Čistenie výčapných rúrok

Čistenie výčapných rúrok

Pravidelné čistenie a preplachovanie pivných rúrok je základom toho, aby ste servírovali pivo v perfektnej chuti a kvalite.

Udržujte v dobrom hygienickom stave aj ostatné komponenty svojho výčapného zariadenia (narážacia hlava, chladič, výčapný stojan, výčapný kohút atď.).

Denné čistenie

Na konci každej zmeny je nevyhnutné, aby ste prepláchli pivné rúrky pitnou vodou. Slúži vám na to sanitačná hlava alebo sanitačný súdok. Vodu nechajte pretiecť pivnými rúrkami aspoň 2-3 minúty a nechajte v rúrkach vodu na noc. Sud narážajte až ráno.

Týždenné čistenie

Raz týždenne vyčistite pivné rúrky teplým roztokom čistiaceho a dezinfekčného prostriedku (napr. kryštalickou sódou bežne dostupnou v obchodoch s drogériou) a nechajte ho pôsobiť 15 minút. Následne rúrky dôkladne prepláchnite pitnou vodou. Opäť v nich na noc ponechajte vodu. Nezabudnite vyčistiť aj dočasne nevyužívané pivné rúrky.

Mesačné čistenie

Raz do mesiaca je potrebné vykonať odbornú sanitáciu, ktorú pre vás zabezpečí školený odborník externej servisnej firmy. Pri tejto sanitácii je zabezpečené nielen dokonalé vyčistenie vášho pivného potrubia, ale aj všeobecná kontrola vášho výčapného systému a jeho preventívna údržba.

Naspäť

Technológia BLADE

Pokračovať

Uskladnenie sudov

Nasleduje

Uskladnenie sudov

Pokračovať
Výčapná technológia
Výčapná technológia
Technológia
Štandartná technológia Tanková technológia Technológia DAVID
Starostlivosť
Čistenie výčapných rúrok Uskladnenie sudov Evidencia čistenia
Tlačné médium
Tlačné médiá Nevýhody kompresorov Bezpečnosť