Vitajte v sekcii programu:
Výčapná
technológia

v tejto sekcii sa dozviete:

  • druhy výčapných technoloogii
  • ako čistiť výčapné zariadenia
  • manipulácia a skladovanie sudov
  • výhody tlačných médií

     Výčapná technológia       Tlačné médium     Nevýhody kompresorov

Nevýhody kompresorov

S využívaním kompresorov v prevádzke sa spája niekoľko rizík a je dôležité poznať a rozumieť ich negatívnemu dopadu na produkt.

  • Rýchlejšia oxidácia piva - negatívna zmena senzorického charakteru piva a strata jeho čerstvosti.
  • Zle odkalený kompresor - zmena charakteru chuti piva, často kovová príchuť.
  • Nasávanie cudzích pachov - kompresor saje okolitý vzduch, čo sa premietne do chuti piva (napr. v pivnici uskladnená zelenina či farby).
  • Zanesený filter kompresora - dochádza k prestupu malých častíc do piva a tak k narušeniu penivosti piva.
  • Rýchlejšia kontaminácia pivného vedenia - kyslík, ktorý pivo so sebou prináša do pivného vedenia, spôsobí väčšiu kontamináciu v tomto vedení.
  • Olejový kompresor - mikročastice oleja spôsobujú zhoršenú penivosť piva.
  • Zhoršenie penivosti - pri dlhšom narazení piva pod vzduchom dôjde k zhoršeniu jeho penivosti. S Biogonom sa vyčapujú sudy až do konca.
  • Hlučnosť kompresora - hlučná prevádzka kompresora vytvára rušivý dojem pre zákazníkov prevádzky.
Naspäť

Tlačné médiá

Pokračovať

Bezpečnosť

Nasleduje

Bezpečnosť

Pokračovať
Výčapná technológia
Výčapná technológia
Technológia
Štandartná technológia Tanková technológia Technológia DAVID
Starostlivosť
Čistenie výčapných rúrok Uskladnenie sudov Evidencia čistenia
Tlačné médium
Tlačné médiá Nevýhody kompresorov Bezpečnosť