Vitajte v sekcii programu:
Pivné štýly

v tejto sekcii sa dozviete:

  • rozdiel medzi vrchne a spodne kvaseným pivom
  • ako ďalej rozdelujeme pivá do podkategórií
  • charakteristické vlastnosti jednotlivých pív

     Pivo a pivné štýly       Vrchne kvasené: Belgický ale     Tripel

Tripel

Silný belgický, svetlý ALE sa vyznačuje silnou korenistou, klinčekovo - koriandrovou arómou s veľkou dávkou esterov v podobe banánu.

Má komplexné a plné telo, v ktorom môžeme hľadať silné sladové tóny viažuce sa s korenistým buketom. Pivo sa taktiež vyznačuje veľkým pocitom hrejivosti po dopití a relatívne slabou horkosťou.

img
EPM:
19 °P - 21 °P
img img img img
ALKOHOL:
7,5 % - 9,5 %
img img img img
IBU:
20 - 40
img img
FARBA:
9 - 14 EBC

Dostupné pivá

  • Affligem Tripel
Naspäť

Dubbel

Nasleduje

Saison

Pokračovať
Pivné štýly
Pivo a pivné štýly
História
História pivovarníctva
na Slovensku
Výroba piva
Proces výroby Výroba sladu Výroba piva
Pivné štýly podľa kvasenia
Vrchne kvasené
Spodne kvasené
Spontánne kvasené
Lambic Ovocný Lambic Gueuze Faro